Wednesday, February 14, 2007

Oh you pretty things! (Περί Αγίου Β ο λόγος)

Η σχέση που έχω με τους διάφορους άγιους, είναι η κλασική σχέση που έχει ένας άθεος μαζί τους. Δεν τους πειράζω, δεν με πειράζουν. Όλοι; Εντάξει υπάρχει μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Και δεν μιλάω για τον Άγιο Ταρίφιο, προστάτη των απανταχού καλαμαράδων του ucy. Μιλάω για εκείνο τον καταραμένο τον άγιο Βαλεντίνο, που κάθε χρόνο καταφέρνει και κάνει τη ζωή των ζευγαρωμένων δύσκολη (οικονομικά) και τον μπάκουρων ακόμα χειρότερη (ψυχολογικά).

Γαμώτο είναι ανάγκη να έχουμε μια ημέρα για να δείχνουμε τον έρωτα-καύλα μας απέναντι στο έτερο ήμισυ μας; Δεν νομίζω. Μπορούμε να το δείχνουμε κάθε μέρα, και χωρίς τα πανάκριβα δώρα (των οποίων οι τιμές πενταπλασιάζονται την εν λόγω μέρα).

Απλά, έπρεπε να υπάρχει μια τέτοια ημέρα για να πολλαπλασιάζονται τα υπερκέρδη μιας σειράς επιχειρηματιών. Αυτό βέβαια δημιουργεί ένα διπλό effect. Από τη μια πλευρά οι τσέπες των Βαλεντίνων γίνονται πιο ελαφριές, επειδή αδειάζουν τα πορτοφόλια τους. Από την άλλη, οι μη εορτάζοντες αισθάνονται απαίσια βλέπωντας τους γύρω τους να κάνουν επιδείξεις έρωτος και καταφεύγουν σε shopping/drinking/ οτιδήποτε έχει σχέση με κατανάλωση binges. Έτσι εκτός από τους ανθοπώλες, τους ζαχαροπλάστες, τους εστιάτορες, τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τους ιδιοκτήτες gift shop, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες χαρούμενων επιχειρηματιών εκείνη τη μέρα, όπως οι ιδιοκτήτες μπαρ ή καμπαρέ.

Για αυτούς τους λόγους έχω κηρύξει πόλεμο στην συγκεκριμένη μέρα. Συνήθως τέτοιες μέρες δεν θέλω να βγω από το σπίτι. Ή θέλω να πάω σε ένα anti-valentines πάρτι να γίνω ντίρλα και να περάσει η νύχτα χωρίς να ασχολούμαι με το αν άλλοι χαίρονται τον έρωτα τους, επ’ ευκαιρία της εορτής. Καπιταλιστή Άγιε, άντε και γαμήσου, και εσύ και οι δικοί σου.....


Υ.Γ. Προς υποψήφιους οργισμένους βαλεντίνους που ίσως να μην καταλάβουν τι εννοώ. Εγώ θα ήθελα να πραγματοποιηθεί το όνειρο του Garfield, και να θεσπιστεί η παγκόσμια εβδομάδα τεμπελιάς, κατά την οποία όλοι οι εργαζόμενοι του κόσμου (και μαθητές και φοιτητές), δεν θα εργάζονται αλλά απλά θα αράζουν. Όμως επειδή αυτή η γιορτή δεν αποφέρει κέρδη σε κανέναν καπιταλιστή, δεν γίνεται αποδεκτή με τίποτα. Αντιθέτως ο εν λόγω άγιος αποφέρει εκατομύρια σε διάφορες εταιρίες, εξ’ού και είναι τόσο διαδεδομένος, ακόμη και σε μη χριστιανικά κράτη.

5 comments:

the Idiot Mouflon said...

Ε, πως θα αράζουν... χωρίς φραπέ;

Να το ψάξουμε ίσως; Άμα πετύχει ανοίγουμε "καφέ" με φιλολαϊκές τιμές.

the bastard; unshaved. said...

Δείπνο, με κεριά, καρδούλες, κρασί.. ή μήπως.. ΤΟΤΑΛ ΜΠΛΑΚ?
χεχε.. ωραίος είσαι.
κανόνισες αντι-βάλεντάινς πάρτι σπίτι σου;

zappa said...

spiti oxi, alla kapou 8a paw gia antibalentains

the bastard; unshaved. said...

Φίλε μου έχεις επιλεχθεί να συνεχίσεις το παιχνίδι της μπλογκόσφαιρας.
Για περισσότερα.. http://msandreas.blogspot.com/2007/02/five.html

Jim.Hellas said...

Κοίτα να δεις Νίκο... Η κατάσταση είναι πολύ απλή. Η λέξη άγιος ισούται με τη λέξη χρήματα. ΝΟΜΟΣ.

Δεν κατάλαβα, μόνο η Εκκλησία Α.Ε. έχει δικαίωμα να βγάζει λεφτά από τους άγιούς της; Τώρα μπαίνουν στο παιχνίδι και άλλες πολυεθνικές εταιρίες... Και ο ανταγωνισμός αρχίζει! :P