Tuesday, February 27, 2007

Tommys, Benny and other animals

Η πρώτη μου επαφή με τον περιόνυμο κύριο Benny Hin,ήταν πριν απο δύο τρεις βδομάδες, όταν έπεσε στα χέρια μου το διαφημιστικό για την μάζωξη του στη Λεμεσσό. Μπορώ να πω ότι έτσι ζαβλακωμένος που ήμουν (το πήρα από το γραμματοκιβώτιο μου 9 το πρωί), μπερδεύτηκα. Πείτε το πρωινή μαλάκυνση, πείτε το παιχνίδι της όρασης, εγώ διάβασα Benny Hill. Οπότε γενήθηκαν δύο απορίες. Εάν όντως ζει ο μέγας κωμικός, και εφ’ όσον όντως ζει, τι στο διάολο κάνει με αυτούς τους Ευαγγελιστές; Μήπως μας δουλεύει; Μετά το μικρό μπέρδεμα, αντελίφθην ότι δεν επρόκειτο περί του γνωστού κωμικού, αλλά περί τηλε-ευαγγελιστή και «θαυματοποιού».
Δεν έδωσα παιρετέρω σημασία,και συνέχισα το δρόμο μου για το πανεπιστήμιο. Προχτές, σύμφωνα με τα όσα λέει το κανάλι του Λούκι Λουκ ( η μόνη Αντεννα την οποία δεν χάλασε ο Λουκ Σκάιγουόκερ (αυτό αν πάρουμε τοις μετρητοις τα όσα λένε στο the garoi.com)), έγινε η σύναξη των φαν του εν λόγω κυρίου σε κάποιον συναυλιακό χώρο στη Λεμεσό. Ο κύριος μάζεψε (διόλου ευκαταφρόνητες) εισφορές τραγούδησε λίγο, προσευχήθηκε, και είπε άνα δύο ενθαρυντικά λογάκια απο ‘δω κι από ‘κει. Θαύματα όμως δεν έκανε.... και εκεί άρχισε το ποντιακόν πανοϋρ. Ο Αντέννα φώναζε για απάτη, μυστικοπάθεια από πλευράς του κυρίου Hin και άλλα τέτοια.
Ως άθεος, δεν θα πάρω το μέρος κανενός. Αλλά για του στραβού το δίκιο, θα υποστηρίξω ότι ο κύριος Hin, και περισσότερο η πράξη του, δεν διαφέρει ποσώς από τις πρακτικές τουΤτόμη Βου, και γενικά της Church of Cyprus LTD. Δηλαδή είναι και αυτός ένας επιχειρηματίας που ζητά λεφτά για το τίποτα. Ίσως η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο να είναι ότι ο κύριος Hin δεν επιζητά να δημιουργήσει εκκλησιαστικά σχολεία στην Κύπρο. Μπορεί να επιζητά αυτό το πράγμα στη πατρίδα του, αλλά αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.
Αλλά, θα μου πείτε, οι ευαγγελιστές δεν έχουν την δύναμη του Ττόμη, οπότε μπορούν άνετα να τρώνε το κράξιμο, και ο Ττόμης μπορεί άνετα να ξεφεύγει. Αυτό θα γίνει άλλωστε και εαν καταφέρει να «πείσει» το συμβούλιο που διαχειρίζεται τη Φανερωμένη, να δώσει το κτίριο του σχολείου στην Μαύρου, αυτό θα καταφέρει εάν τελικά όντως δημιουργήσει εκκλησιαστικά σχολεία (εδώ βέβαια ο Νεοκλής Συλικιώτης, προς τιμήν του, είπε, εκπροσοπώντας την κυβέρνηση ότι αυτά τα σχολεία δεν θα αναγνωρίζονται από την κυβέρνηση ως ισότιμα με τα δημόσια και τα ιδιωτικά που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας, αλλά οψώμεθα όσον αφορά το τι θα γίνει, εν τέλει).
Εδώ βρίσκεται και η διαφορά του Ττόμη με τον Αγιατολάχ Ιεροδουλί. Μπορεί οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, είτε έιναι του ΜΠΑΤΣΟΚ, είτε είναι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ να του κάνουν τα χατήρια (εδώ κοτζάμ άρθρο 16 του Σνυτάγματος προσπαθούν να του αναθεωρήσουν, μπας και φτιάξει αυτός κάνα πανεπιστημιάκι) (φαντάζομαι μια σκηνή α λα «Μάθε Παιδί Μου Γράμματα» όπου θα μπαίνουν στο πανεπιστήμιο της εκκλησίας κανονικοί άνθρωποι και θα βγαίνουν παπάδες), αλλά η αλήθεια είναι ότι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, βρίσκεται σε καθεστώς αμφισβίτησης από τις πλατιές μάζες του Ελληνικού Λαού, και καμιά φορά γίνεται περίγελος. Για παράδειγμα δείτε τα διάφορα παρατσούκλια του. Χουντόδουλος, Ιερόδουλος, Αγιατολάχ Χριστοδουλί, Μμπεμπα Μπλανς, και διάφορα άλλα τέτοια ωραία. Επίσης ακόμα θυμάμαι στο ΑΜΑΝ, οποτε έκαναν σκετσάκια που τον σατήριζαν, έβαζαν στο background να παίζει το «Satisfaction» των Κυλιώμενων Λήθων (πριν να έρθουν οι Stones στην Ελλάδα το 1998, δήλωνε ότι τους γούσταρε με τρέλλα, μετά όμως από τη συναυλία, τους «αποκύρηξε» επειδή σπρώχνουν τη νεολαία προς τον Σατανά και τγα ναρκωτικά). Στην Κύπρο που στη συνείδηση του λαού η εκκλησία είναι συνδεδεμένη με τον αγώνα για ένωση-ανεξαρτησία, ποιός να κράξει τον Ττόμη;

2 comments:

the Idiot Mouflon said...

Άρχισες πάλι τα μανιφέστα; Πες το πιο απλά ... "God wants you to give me money".

zappa said...

agrine exeis xasei th forma sou kai anyshxw