Monday, July 02, 2007

Για τον Κανελο

Τον είχα πρωτοδεί σε ένα πρωτοσέλιδο του Αθηναϊκού Τύπου το 1994. Την προϋγούμενη μέρα είχανε συλαλητήριο οι συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας, και η κυβέρνηση είχε στείλει τα ΜΑΤ να δείρουνε τα γεροντάκια. Η φωτογράφία είχε ως εξής. Ένα γεροντάκι πεσμένο στη μέση της Πανεπιστημίου, κάτω από ένα πανώ, προσπαθεί να φυλαχτεί. Ένας ΜΑΤάς, όρθιος, με το γκλομπ σηκωμένο προσπαθεί να χτυπήσει τον δύσμοιρο συνταξιούχο. Και πάνω στο πανώ εκείνος, με τα δόντια έξω και να γρυλίζει προς τον ΜΑΤατζή. Σαν να του έλεγε 'Πάνω απ' το πτώμα μου γουρούνι". Λίγο καιρό αργότερα, σε μια γιορτή του Πολυτεχνείου, μετά από πολύ άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία, μια ομάδα ανθρώπων κλείνονται στο ΕΜΠ, τον χώρο όπου μένει μόνιμα ο Κανέλος. Εκείνη τη νύχτα, Πρυτανικές Αρχές και Αστυνομία καταλύουν το Άσυλο. Και ο Κανέλος εκεί, να δαγκώνει όποιον μπάτσο βρίσκει, να κυνηγά τις μηχανές της Ομάδας Ζήτα,να υπερασπίζεται με λύσα το σπίτι του, το δικό του μετερίζι.
Προσωπικά τον Κανέλο τον είδα χρόνια μετά, όταν στα χρόνια του Αρσένη κατέβαινα στις διαδηλώσεις κατά της μεταρύθμισης που είχε κάνει στο λύκειο. Και έκτοτε τον έβλεπα σε κάθε διαδήλωση που συμετείχαν φοιτητές, η εργαζόμενοι, ή μαθητές. Να κουβαλάει το δικό του πανώ στο στόμα, πλάι πλάι με τους φίλους του.
Όσοι έκαναν φοιτητές στο ΕΜΠ,ή πέρασαν από τα κτίρια της Πατησίων για κάποιο σκοπό που έχει να κάνει με συνδικαλισμό, λ.χ. για κάποια γενική συνέλευση ή κάποιο συντονιστικό, θα θημούνται τον Κανέλο να βρίσκεται ύσηχα ύσηχα στην αίθουσα, στην πρώτη γραμμήκαι να παρακολουθεί προσεκτικά τι έλεγε ο κάθε ομηλιτής. Είτε αυτός ήταν καθηγητής που έκανε διάλεξη, είτε ήταν κάποιος που μίλαγε σε συγκέντρωση, ή σε συντονηστικό. Κανέλος ο διαδηλωτής. Κανέλος ο υπερασπιστής στου ασύλου. Κανέλος ο συνδικαλιστής. Κανέλος ο αιώνιος φοιτητής.......
Τον Ιούνη, μετά από πάνω από δέκα χρόνια ζωής στο Πολυτεχνείο, η διοίκηση της σχολής έδιωξε τον Κανέλο, και τον πήγαν για ευθανασία στο Μαρκόπουλο. Όμως υπολογίζουν χωρίς τους φίλους του Κανέλου, οι οπίοι εδώ και ένα μήνα έχουν ξεκινήσει αγώνα για την επιστροφή του Κανέλου στον φυσικό του χώρο, και την ανεύρεση κάποιου που θα βοηθήσει τον Κανέλο να έχει μια αξιοπρεπή ζωή , τώρα που είναι σε αρκετά βαθειά γεράματα, για το υπόλοιπο της ζωής του εκεί που μεγάλωσε. Μαζεύουν υπογραφές για το ζήτημα στο kanelos.blogspot.com. Παραθέτω και το ιστορικό της υπόθεσης, μαζί με τη φόρμα διαμαρτυρίας.

Αθήνα 25/6/2007
ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Αρχτιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ

Πατησίων 42

Ο σκύλος Κανέλος οδηγήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων ως αδέσποτο στο καταφύγιο του Μαρκόπουλου, ύστερα από παραπλανητική και ψευδή αίτηση που έκανε το ΕΜΠ στον Δήμο, όπου δήλωσε τον σκύλο Κανέλο ως αδέσποτο για να εξαπατήσει τις υπηρεσίες του Δήμου και να συλλεχτεί ως τέτοιο.

Ο σκύλος Κανέλος για να μπορέσει να φύγει από το καταφύγιο σκύλων υιοθετήθηκε σύμφωνα με τους όρους που θέτει η Υπηρεσία του Δήμου για τα αδέσποτα.

Αλλά ο σκύλος Κανέλος δεν είναι αδέσποτος.

Δηλώθηκε ψευδώς ως αδέσποτος από την Διοίκηση της Σχολής Αρχιτεκτόνων και της εμπλεκόμενες διοικητικές υπηρεσίες του ΕΜΠ και άλλους.

Ο σκύλος Κανέλος είναι γνωστός και κατοικεί εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο του ΕΜΠ, Πατησίων 42.

Η διοίκηση του ΕΜΠ αγνόησε τα παρακάτω,

την Υπουργική απόφαση 280241/2003 ΦΕΚ ημ/νια 18.11.2003 που ορίζει τις υποχρεώσεις του κατόχου σκύλου τις οποίες αμέλησε το ΕΜΠ να τις επωμισθεί, αλλά αντίθετα συμπεριφέρθηκε με αυτό τον τρόπο, παραδίδοντάς τον ως αδέσποτο στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Και πιο συγκεκριμμένα το ΕΜΠ

έχει παραβεί τον νόμο 3170/2003 όπου στο άρθρο 1 παρ.α. ορίζεται ότι:

«Ζώο συντροφιάς είναι κάθε ζώο που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί
από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή
συντροφιάς. Ζώα συντροφιάς είναι και οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται για το
κυνήγι (κυνηγετικοί"), τη φύλαξη ποιμνίων (ποιμενικοί) και χώρων, την προστασία
ατόμων με ειδικές ανάγκες, οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης, …».

Στην παράγραφο β.

«Αδέσποτο ζώο συντροφιάς είναι κάθε ζώο συντροφιάς το οποίο είτε δεν έχει
κατοικία είτε βρίσκεται έξω από τα όρια της κατοικίας του ιδιοκτήτη του ή του
συνοδού του και δεν τελεί υπό την άμεση επίβλεψη ή τον έλεγχο ιδιοκτήτη ή
συνοδού. Δεν θεωρούνται αδέσποτα ζώα οι ποιμενικοί και κυνηγετικοί σκύλοι,
καθώς και οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης, κατά τη διάρκεια της φύλαξης του
ποιμνίου, του κυνηγιού, της έρευνας και της διάσωσης».

Ύστερα από τα ανωτέρω ο σκύλος Κανέλος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ανήκει στην κατηγορία ζώων συντροφιάς (σύντροφος Κανέλος), αφού για πάνω από μια δεκαετία κάνει αποδεδειγμένα φύλαξη χώρων και ανθρώπων, παραμένει και διαβιώνει μέσα στον χώρο των εγκαταστάσεων του ΕΜΠ Πατησίων και εντός των αιθουσών με την εκδηλωμένη σύμφωνη γνώμη όλων και συνεπώς δεν ορίζεται σαν αδέσποτος από τον νόμο.

Συμμετέχει σε εκδηλώσεις, γενικές συνελεύσεις εντός των κτηρίων πάντα κάνοντας φύλαξη χώρων χωρίς κανείς να έχει διαμαρτυρηθεί έως σήμερα και επιβεβαιώνεται με αδιάψευστους μάρτυρες και φωτογραφίες. Άλλωστε έχει καταγραφεί με διεύθυνση ΕΜΠ στις υπηρεσίες του Δήμου παλαιότερα από φοιτητές του ΕΜΠ, σε μια παλαιότερη απόπειρα εξαφάνισης του σκύλου Κανέλου.

Η υπερδεκαετής παραμονή εντός του ΕΜΠ και η φύλαξη των χώρων και εγκαταστάσεών του, επιβεβαιώνεται από χιλιάδες μάρτυρες και ακόμα με δεκάδες άρθρα στον τύπο, στο διαδίκτυο, φωτογραφίες, βίντεο, τραγούδια κ.α.

Αν και σύμφωνα με τον νόμο ορίζεται ιδιοκτήτης του σκύλου Κανέλος που είναι σκύλος συντροφιάς ότι είναι το ίδιο το ΕΜΠ στον οποίο ανήκει ο χώρος στον οποίο διαβιώνει ως φύλακας χώρων ο σκύλος Κανέλος,

όμως αν και ιδιοκτήτης του σκύλου Κανέλου κατά νόμο, το ΕΜΠ παραβίασε το άρθρο 2 του νόμου 3173/2003 όπου ορίζει τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη του σκύλου όπως και του άρθρου 5, αφού δεν έχει φροντίσει ως ΕΜΠ για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσης του σκύλου Κανέλου.

Ακόμα χειρότερα που το ΕΜΠ με σκοπό την θανάτωσή του , εξαπάτησε και παραπλάνησε τα συνεργεία του Δήμου, αφού κάλεσε τον Δήμο Αθηναίων να μαζέψει τον Κανέλο ως αδέσποτο, σύμφωνα με αυτά που ορίζει το άρθρο 7 του ως άνω νόμου για την συλλογή αδέσποτων χωρίς ο σκύλος Κανέλος να είναι κατά τον νόμο αδέσποτος.

Αυτή η ενέργεια της διοίκησης του ΕΜΠ δεν έγινε τυχαία αφού η διοίκηση της Σχολής Αρχιτεκτόνων παρέβλεψε τις υποχρεώσεις της ως προς το ζωντανό και τους νόμους.

Αυτή η ενέργεια έθεσε τη ζωή του σκύλου Κανέλου σε κίνδυνο, ο οποίος από τις κακουχίες της διαδικασίας φύλαξης του ΕΜΠ και των φοιτητών του, είχε τραυματισμούς και λόγω της μεγάλης του ηλικίας έχρηζε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας, την οποία το ΕΜΠ αν και ιδιοκτήτης του σκύλου, ουδέποτε του την παραχώρησε όπως είχε υποχρέωση από το άρθρο 2 του ως άνω νόμου, παραβιάζοντάς τον καθημερινά και επί δεκαετία.

Αντί του ΕΜΠ που είχε την ευθύνη του, περαστικοί και φοιτητές πρόχειρα και απρογραμμάτιστα έκαναν σπασμωδικά ότι μπορούσαν για την διατροφή και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειαζόταν ο σκύλος Κανέλος και βέβαια τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσαν με αυτό το τρόπο να είναι ιδιαίτερα θετικά.

Δηλαδή άνθρωποι και υπηρεσίες του ΕΜΠ επιχείρησαν με ψεύδη και παραπλάνηση, και κατέστησαν την σχολή ηθικό αυτουργό στην αποτυχημένη έμμεση απόπειρα θανάτωσης του σκύλου Κανέλου, προφανώς μια σχεδιασμένη θανάτωση από κάποιους κύκλους, την οποία επισημοποίησε και προσπάθησε να νομιμοποιήσει μέσω των διαδικασιών του Δήμου Αθηναίων η διοίκηση, υποκρινόμενη άγνοια των υποχρεώσεών της απέναντι στο σκύλο Κανέλο και τον Νόμο.

Όμως εκτός όλων των άλλων ο σκύλος Κανέλος έχει αναπτύξει σχέσεις συντροφιάς με τους φοιτητές του ΕΜΠ και άλλους φιλόζωους στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ τις οποίες φυλάει και οι οποίοι φίλοι του λόγω της θεσμικής τους αυτής σχέσης με το ΕΜΠ θεωρούνται εν μέρη και αυτοί ιδιοκτήτες του Κανέλου, του οποίου τη σχέση, συντροφιά, φύλαξη και ασφάλεια στερήθηκαν ξαφνικά παράνομα.

Πολύ περισσότερο που το ΕΜΠ αποτελεί και κληροδότημα και δημόσια περιουσία και η όποια του ιδιοκτησία κινητή ή ακίνητη δεν μπορει ούτε να απαξιώνεται ούτε να καταστρέφεται από κανέναν με τέτοιες συνοπτικές διαδικασίες.

Πόσο μάλλον που πρόκειται για ένα ζωντανό ον που προσφέρει με πρωτοφανή συνέπεια υπηρεσίες φύλαξης χώρων και προστασίας ανθρώπων που τους χρησιμοποιουν.

Για αυτή τη κατάσταση που δημιουργήθηκε όπως δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα προκύπτει να ευθύνεται η Τεχνική Υπηρεσία του Πολυτεχνείου και το ΔΣ της Σχολής Αρχιτεκτόνων όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο.

Αντί να φροντίσει το ΕΜΠ σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του για την περίθαλψη του τραυματισμένου και ηλικιωμένου σκυλιού, προπαγάνδιστηκε ακόμα και η θανάτωση του παραμελημένου εντός του ΕΜΠ Κανέλου και έτσι αντί να τύχει περίθαλψης το σκυλί από τον ιδιοκτήτη του ΕΜΠ, αυτό παραδόθηκε στον Δήμο ως αδέσποτο.

Δηλαδή το ΕΜΠ μέσω κάποιων λειτουργιών και ανθρώπων, συνειδητά εξαπάτησε και παραπλάνησε τον Δήμο Αθηναίων αποποιούμενο τις όποιες του υποχρεώσεις και οδηγώντας στον θάνατο το σκύλο Κανέλο.

Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ήρθε και απόφαση της διοίκησης του ΕΜΠ την Παρασκευή 22/6/2007, η οποία τοιχοκολλήθηκε σε αίθουσες και σε θυρωρεία και η οποία αγνοώντας τις νομικές και άλλες υποχρεώσεις της διοίκησης απέναντι στο σκύλο Κανέλο, αναφέρθηκε ότι το σκυλί πρέπει να απομακρυνθεί από το ΕΜΠ λόγω των άθλιων συνθηκών στις οποίες ζει για τις οποίες δεν είναι βέβαια αυτό υπεύθυνο, αλλά αποκλειστικά ο ιδιοκτήτης του σκύλου συντροφιάς δηλαδή το ΕΜΠ.

Δηλαδή οι ασκούντες την διοίκηση στο ΕΜΠ και εγγράφως εμμένουν στην παράνομη και βάρβαρη αυτή πράξη της εγκατάλειψης του σκύλου Κανέλου και παραπλάνησης του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό την θανάτωση του σκύλου Κανέλου, αν και αποτελεί ιδιοκτησία του ΕΜΠ σύμφωνα με τον νόμο.

Είναι μια πράξη ανήθικη που δεν τιμά το ΕΜΠ και την αποστολή του.

Αυτές οι ενέργειες πράξεις και παραλείψεις έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με τις Παιδαγωγικές υποχρεώσεις που οφείλουν να έχουν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.

Πόσο μάλλον που αυτό έγινε εις βάρους του σκύλου που έκανε φύλαξη σε χώρους και συντροφιά σε φοιτητές του ΕΜΠ επί δεκαετία και άνω.

Κάποιοι έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή του σκύλου Κανέλου .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ,

απο το ΕΜΠ να φροντίσει άμεσα για την τιμητική αποκατάσταση του σκύλου συντροφιάς Κανέλου (κατά τον νόμο) ιδιοκτησίας του ΕΜΠ (αν και το αρνείται ψευδώς και παράνομα) την άμεση επιστροφή του στον χώρο που κατοικούσε άνω της δεκαετίας, την παροχή προς αυτόν από το ΕΜΠ κάθε ιατροφαρμακευτικής αγωγής, περίθαλψης, διατροφής, καθαριότητας και όποιο άλλο μέτρο απαιτείται με κορυφαίο και απαράβατο όρο πάντοτε τη προστασία στο δικαίωμα στη ζωή του σκύλου Κανέλου.

Να εγκριθεί άμεσα συγκεκριμμένο πρόγραμμα σίτισης, περίθαλψης, στέγασης, συντροφιάς, και να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας που θα αποτελείται απαραίτητα από εργαζόμενους στο ΕΜΠ, από φοιτητές και τους φίλους του σκύλου Κανέλου με σαφείς υποχρεώσεις και ευθύνες ώστε να εξασφαλίζεται η ευζωία του σκύλου Κανέλου.


Κ

No comments: