Friday, July 27, 2007

ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ


Το κρίμα στο λαιμό τους. Έξι νεκροί μέσα σε ένα μήνα. Τεράστιες περιουσίες χαμένες. Χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης κατακαμένα. Βιότοποι πλήρως κατεστραμένοι. Ο μεγαλύτερος πνεύμονας της Αθήνας, πλήρως· κατεστραμένος. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί κάπιοι κεφαλαιοκράτες, κάποια μέλη του ΣΕΒ και η «Ελληνική Εκκλησία ΑΕ» θέλουν να μασήξουν. Την ίδια στιγμή, αυτοί οι ίδιοι καταστρέφουν την εμφάνιση της Αττικής, είτε αποχαρακτηρίζωντας διατηριταία κτίρια, είτε αποχαρακτηρίζωντας αναδασωταίες και δασικές εκτά·σεις. Ιδείως τα κοράκια των διαφόρων μονών έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ στην καταστροφή του περιβάλλοντος, μιας και τομεγαλύτερο μέρος των δασικών εκτάσεων που καίγονται, ανήκουν στην εκκλησία, η οποία προσπαθεί να τις μετατρέψει σε οικόπεδα.
Βέβαια σε αυτά συνηυπεύθυνη είναι και η κυβέρνηση. Μάλλον όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις απο το 1964 και μετά. Από τους νόμους της Χούντας δημιούργησαν τις τεράστιες οικολογικές καταστροφές στο Φαληράκι και τα Μάλλια, ενώ το αποιτέλεσμα τους ακόμα ταλαιπωρεί τις άμοιρες χελόνες Careta- Careta στο Λαγανά, μεχρι την ολέθρια ολιγωρία των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων μπροστά στο μπάζωμα των ελληνικών ακτών, και τις μεγάλες φωτιές επί τωων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ..... Η εγκληματική ολιγωρία των κυβερνήσεων της ελλάδας, φάνηκε μέσα από διάφορα που βγαίνουν στη φόρα τελευταία. Απαρχαιωμένα Canadair, ακατάλληλα πυροσβεστικά οχήματα, υποστελέχωση της Πυροσβεστικής, έλλειψη πυροσβεστικών κρούνων,και άλλα τέτοια όμορφα.....αν η πυροσβεστική ήταν στρατός και ζήταγε οπλικά συστήματα όμως;
Και όλα αυτά τα ακούσια και εκούσια χατήρια σε βάρος ποιών; Σε βάρος του απλού Έλληνα πολίτη, που βλέπει ανύμπορος την περιουσία του να καίγεται, τη ζωή του , και των αγαπημένων του, να κινδυνεύει και το βιοτικό του επίπεδο να χειροτερεύει. Του πυροσβέστη που παλεύει επί αμείωτες ώρες τις φλόγες, αβοήθητος,με κίνδυνο της ζωής του, μπας και σώσει ότι μπορεί. Την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της χώρας μας. Ιδίως τη χλωρίδα, που είναι ο ζωοδότης και ο πραστάτης μας.
Αυτό που θα μπορούσε να γίνει, θα ήταν να πάρει ο κόσμος υπό τον έλεγχό του τα θέματα που είναι σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος . Ήδη γίνονται κάποια κιίνήματα πόλης τα οποία μάχονται για την επίλυση συγκεκριμένων περιβαλλοντικών προβλημάτων, αλλά για να γίνει κάτι ουσιαστικό, που να κάνει την κυβέρνηση να αισθανθεί ότι όντως απειλείται, πρέπει αν γίνει το εξής απλό. Να μπει κάποια πολιτική κατεύθυνση σε αυτά τα κινήματα, αυτά τα κινήματα να έρθουν σε συνενόηση μεταξύ τους και να βάλουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αλλά μέχρι εκεί υπάρχει πολύς δρόμος για να καλυφτεί ακόμη. Μέχρι τότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα πέρνω στο κρανίο. Να τα πέρνω στο κρανίο και να εύχομαι να μπορώ να κάνω στους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση (επιχειρηματίες, παπάδες, κυβερνήσεις,μαφιόζους και λοιπά καλόπαιδα), ότι λέει και το γνωστό τραγούδι των Μίκρο. Μεσα στα Μάτια! ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ!

Με τιμή
Νίκος Κοκκάλης,
δις επιζήσας των πυρκαγιών της Πεντέλης
(1993-1994)

No comments: