Sunday, January 27, 2008

ENOUGH!!!!!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Μετά τα χτεσινά (27/1) γεγονότα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών δεν μας μένει άλλη λύση εκτός από το κάλεσμα της συγκέντρωσης αυτής. Για να εξηγήσουμε περισσότερο την απόφαση μας για κινητοποίηση παραθέτουμε ένα μικρό ιστορικό των γεγονότων που οδήγησαν στα σημερινά γεγονότα. Την Πέμπτη, (24/1) κατά την έναρξη της κινητοποίησης των συζήγων και των παιδιών των κρατουμένων στο μπλοκ 10 των κεντρικών φυλακών, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Χρήστος Πατσαλίδης δήλωσε ότι δεν μπορούν κάποιοι (σ.σ. οι μετανάστες, οι αιτητές ασύλου και οι οργανώσεις που υποστηρίζουν τον αγώνα τους για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης), να εκβιάζουν το υπουργείο. Αυτό που παρέλειψε να αναφέρει ο κύριος υπουργός, είναι το γεγονός ότι το υπουργείο το ίδιο εκβιάζει τους ανθρώπους αυτούς, χρησιμοποιώντας τις οικογένειες τους. Γιατί κρατώντας τους στις φυλακές, καταδικάζει τις συζήγους και τα παιδιά τους σε απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, μέχρι οι άνθρωποι αυτοί να «συνεργαστούν» (δηλαδή, ως είθισται, να «συναινέσουν» στην απέλαση τους από τη χώρα, ή να συνεργαστούν με το καθεστώς που τους κυνηγά (βλέπε τους 7 του ντεπόζιτου)). Αυτό δεν είναι μια μεμονωμένη δήλωση. Αντιθέτως εντάσσεται στην γενικευμένη εξτρατεία της κυβέρνησης για να προκληθούν ρατσιστικές αντιδράσεις.
Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο αυτές οι γενναίες γυναίκες αψηφούν το κρύο, τον άνεμο, τις κακουχίες και τις προκλήσεις της αστυνομίας εδώ και 4 μερόνυχτα. Όλες αυτές τις μέρες ο υπουργός δεν έχει καταδεχτεί ούτε μια φορά να ακούσει τα αιτήματα των γυναικών αυτών, παρά το γεγονός ότι υπήρχε δέσμευση και από τον προηγούμενο υπουργό, αλλά και από τον κύριο Πατσαλίδη, ότι θα βρεθεί κάποιος τρόπος να γυρίσουν αυτοί οι άνθρωποι στις οικογένειές τους. Άρα ο υπουργός είναι και ασυνεπής, και αναίσθητος.
Εχτές, κατά την διάρκεια αυθόρμητης και καθ’ όλα ειρηνικής διαμαρτυρίας, η αστυνομία έδειξε τι πραγματικά επιθυμεί η κυβέρνηση Παπαδόπουλου, όχι μόνο σε σχέση με τους μετανάστες και τους αιτητές ασύλου, αλλά και με όσους Κύπριους πολίτες θέλουν να ορθώσουν μια φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές της. Κατ’ αρχήν έδωσαν τελεσίγραφο στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΚΙΣΑ, να τερματίσουν την λειτουργία ηχιτικής εγκατάστασης που είχε στηθεί εντός 15 λεπτών γιατί «ενοχλούσαν». Δεν υπάρχουν κάτοικοι σε μια ακτίνα 500 μέτρων, οπότε η εγκατάσταση αυτή μάλλον ενοχλούσε τα τούβλα των γύρω κτιρίων. Μετά από είκοσι λεπτά, και αφού είχαν τελειώσει οι ομιλίες τις οποίες εκφωνούσαν τα μέλη του ΚΙΣΑ και οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών, ομάδα 20-25 αστυνομικών επιτέθηκε απρόκλητα στον πρόεδρο του ΚΙΣΑ Δώρο Πολυκάρπου, αλλά και ενάντια σε διαδηλωτές. Τα υπόλοιπα τα είδε ο Κυπριακός Λαός μέσω των ΜΜΕ. Εικόνες ντροπής, με μανάδες να δέρνονται ανηλεώς μπρόστα στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους, γυναικών να τραυματίζονται και άλλα φρικαλέα τα οποία δεν μπορούν να αναφερθούν. Αποτέλεσμα; Πέντε άνθρωποι βρέθηκαν στο νοσοκομείο (ανάμεσα σε αυτούς δύο γυναίκες και δύο ανήλικα παιδιά), ενώ συνελήφθη (χωρίς λόγο) ο πρόεδρος της ΚΙΣΑ.
ΩΣ ΕΔΩ!
Μια τέτοια κίνηση, που παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως της σωματικής ακεραιότητας, της ελευθερίας της έκφρασης και του συναθροίζεσθαι, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Για αυτό και καλούμε τον κόσμο να έρθει στην πορεία που διοργανώνεται σήμερα, Δευτέρα 28/1, στις 5 ΜΜ, από την Πλατεία Ελευθερίας προς το υπουργείο εσωτερικών, για να διαμαρτηρηθούμε ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική της Κυπριακής κυβέρνησης.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΤΗΤΕΣ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΤΗΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ!
Οργανώσεις αλληλέγγυες στον αγώνα των γυναικών των φυλακισμένων μεταναστών και αιτητών ασύλου

No comments: