Wednesday, July 15, 2009

Βαρβαρότητα

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει προτιμήσει τον δρόμο της βαρβαρότητας και όχι της όποιας σύνεσης. Αυτό έγινε ηλίου φαεινότερο με την επίθεση των ΜΑΤ ατον καταυλισμό των προσφύγων στην Πάτρα, κατά την διάρκεια της οποίας μάρτυρες είδαν φορτηγά να μεταφέρουν γκαζάκια εντός του χώρου, ενώ άλλοι μάρτυρες έλεγαν ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που προκλήθηκε (εν μέσω επιχείρισης-σκούπα), η πυροσβεστική είχε εντολές να μην επέμβει για την κατάσβεση της. Κάπως έτσι η κυβέρνηση δείχνει στην πράξξη τα σχέδια της για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, και όσο η κρίση θα βαθαίνει, ακόμα και τους Έλληνες εργαζόμενους σε περίπτωση απεργίας, και σίγουρα την νεολαία. Και αυτό σημαίνει στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις, σε αγαστή συνεργασία με τους ακροδεξιούς, ενάντια σε μετανάστες και αγωνιζόμενους ανθρώπους.

Η κυβέρνηση μας έδειξε που έχει γράψει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Καιρός να δείξουμε και εμείς που έχουμε γραμμένη την κυβέρνηση.

5 comments:

Anonymous said...

Δυστυχώς, είσαι αδαής και δεν ξέρεις για το θέμα/ Οι μετανάστες είχαν επιβαρύνει τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Ευτυχώς μετά τις εκλογές "ξύπνησε" η κυβέρνηση και λαμβάνει μέτρα αποκατάστασης της κοινωνικής γαλήνης.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι επίκεινται επίκεινται και άλλα νομοθετήματα προς αυτή τη κατεύθυνσή. Ευτυχώς για την χώρα μου και δυστυχώς για εσάς.

Αθηναίος

zappa said...

Aytoi pou epibarynoun ton koinwniko isto einai diaforoi megaloergolaboi kai oi tsirioi tous, kai oxi oi prosfyges. Twra ean kapioi den to katalabainoun h den tous symferei na to katalaboun ayto einai allou papa eyaggelio. Twra ean 8elei h kybernhsh koinwniki galhnh as paei na apelasei tous Lanarades kai tous diaforous Lanarades, kai osous allous karpwnontai kratika kondylia alla par' ola ayta 8ewroun oti prepei na afhnoun kosmo sto dromo (kleinwntas ergostasia)

zappa said...

A kai kati allo....ean den h8elan prosfyges, giati den ekanan kai mia aithsh sthn Ellhnikh kybernhsh na fygei o Ellhnikos stratos katoxhs apo to Afganistan, o opoios dhmiourgei prosfyges?

Anonymous said...

Α και κάτι άλλο....όταν δουλέψεις κάποτε, θα δεις τα πράγματα όπως είναι.....

Anonymous said...

Ο γνωστός πρόλογος των συντηρητικών απολιθωμένων μυαλών περί της δουλειάς ως πανάκειας.
"Όταν δουλέψεις θα με καταλάβεις" θα μπορούσε να το είχε πει και ο παππούς μου ο αμόρφωτος που του λέγανε ότι αν είναι εθνικόφρων θα μπορεί να δουλεύει. Τελικά σκουπιδιάρης ήταν μια ζωή και έβλεπε τις αδίστακτες κουφάλες τους μεγαλοκαρχαρίες να τον κλέβουν, εκείνος κοίταζε στον τοίχο το κάδρο του βασιλιά.
Για πες μας φίλε ανώνυμε, τι θα καταλάβει όταν δουλέψει;
Πόσο φταίνε οι Αφγανοί;
Εγώ το μόνο που έχω καταλάβει όσα χρόνια δουλεύω είναι ότι μαθαίνεις να γλύφεις, να ρίχνεις την αξιοπρέπειά σου και να δέχεσαι προσβολές μέχρι το τέλος του μήνα που θα σκάσει το μηνιάτικο. Αλλιώς θα τη βγάζεις με τρεις και εξήντα.
Εσύ ρίχνεις την αξιοθρήνητη εργασιακή κατάσταση που επικρατεί στους ξένους, ενώ είναι προφανές ότι τα αίτιά της είναι καθαρά ενδογενή.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ Ο Β'