Wednesday, November 25, 2009

Τα χάλια μας, η Αλ Σαλέχ και λοιπές απορίες

Δεν μπορώ να καταλάβω την πρεμούρα που έπιασε τα εθνικιστικά ιστολόγια με τον διορισμό της Αφροδίτης Αλ-Σαλέχ. Πραγματικά αδυνατώ. Μήπως τίποτα συγγενείς τους έψαχναν για δουλειά στο εν λόγω γραφείο. Η μήπως οι μόνοι ειδικοί σε θέματα μετανάστευσης είναι οι εθνικόφρονες; Η μήπως επειδή κάποτε είχε κάνει μερικά γυμνά, ενοχλεί την ηθική της Ελληνικής Άκρας Δεξιάς, η οποία φαντάζομαι θυμάται ότι έχει σεξουαλικότητα μόνο όταν πρέπει να κάνει παιδιά;

Μαγκιά της της Αφροδίτης εάν έκανε τότε τα γυμνά, μαγκιά της που προσπαθεί να βοηθήσει τους μετανάστες, και στο τέλος μαγκιά της που παράληλα έχει και ένα κάρο πτυχεία που φαντάζομαι ότι οι μισοί γκρινιάζοντες από τα εθνικιστικά και σκανδαλοθυρικά ΜΜΕ (μην το ψάχνετε, στην ουσία το ίδιο και το αυτό είναι) δεν θα τολμούσαν ουτεκάν να δοκιμάσουν να πάρουν.

Δούκας

Thursday, November 19, 2009

Kύριε Υπουργέ τι προστατεύετε;

από την Ελευθεροτυπία Yπουργέ τι προστατεύετε τελικώς; 19 Νοε 09 - 0:31 “Είναι δικαίωμα της Ελευθεροτυπίας να γράφει ό,τι θέλει. Αυτές οι προσαγωγές υπήρξαν γιατί τα παιδιά αυτά επιχείρησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Πολλοί από αυτούς κατηγορούνται σήμερα. Ο Εισαγγελέας ήταν παρών. Άρα κανένα παιδομάζωμα. Τι δουλειά είχαν ορισμένοι από αυτούς, μετά το τέλος της πορείας να είναι γεμάτοι πέτρες και να επιχειρούν να τις ρίξουνε σε καταστήματα και αυτοκίνητα και απέναντι στην Αστυνομία; Μπορεί να μας απαντήσει σε αυτό η Ελευθεροτυπία;… Η Δημοκρατία έχει κανόνες.” Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Την έκανε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Σκάι και στον Άρη Πορτοσάλτε. Ο υπουργός που έχει συνδέσει το όνομά του με την εξιχνίαση της υπόθεσης «17 Νοέμβρη», έδειξε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του υπό τη σκέπη της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι θιασώτης του δόγματος της «μηδενικής ανοχής». Άλλωστε τα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα για μια κυβέρνηση που φέρει τα χαρακτηριστικά της «σοσιαλιστικής». Δεν είναι εύκολα θέματα αυτά, ούτε προσφέρονται για επί του προχείρου αναλύσεις. Κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου, αλλά και πριν ή μετά από αυτήν, με διάφορες μεθόδους οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 290 ανθρώπους στη ΓΑΔΑ. Από αυτούς συνελήφθησαν τελικώς μερικοί, ούτε δέκα. Και όλοι οι υπόλοιποι αφέθησαν ελεύθεροι. Παιδιά που απλώς περνούσαν από τα πεζοδρόμια, ανήλικοι μαθητές που υπέστησαν τη διαδικασία της αναγνώρισης στοιχείων, αφού πρώτα είχαν μπει δια της βίας στις κλούβες της αστυνομίας. Και ακολούθησε ένας πανικός. Δικηγόροι, άνθρωποι της ευρύτερης Αριστεράς, ανυποψίαστοι γονείς και πολλοί άλλοι συνέρρευσαν στο κεντρικό κτίριο της Αστυνομίας για να διαμαρτυρηθούν. Και όταν οι δικοί τους άνθρωποι άρχισαν να βγαίνουν, ελεύθεροι πια, η σκέψη όλων ήταν επικεντρωμένη στα νέα σχέδια της Αστυνομίας. Η κίνηση – σκούπα ήταν μήνυμα για το Δεκέμβρη και τις εκδηλώσεις εν’ όψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο υπουργός θα πρέπει να ξέρει ότι η «Ελευθεροτυπία» είναι η μεγάλη ιστορική εφημερίδα που δίνει λόγο στους ανθρώπους που δεν έχουν λόγο, που κρίνει τις επιλογές της εξουσίας χωρίς παρωπίδες,. Αλλά ο ίδιος δεν έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει για τις επιλογές της. Ίσως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται σ’ αυτήν. Για έναν απλό λόγο: Ότι οι άνθρωποι, όταν οδηγούνται σαν κοπάδια σε κρατητήρια με κλούβες, έχουν λόγο ν’ αντιδρούν. Και μάλιστα άγρια…

Από την Ελευθεροτυπία

Tuesday, November 17, 2009

Κυνηγούν παραγωγό του radiobubble

Προσφάτως η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζήτησε την ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία ο δημοσιογράφος και παραγωγός του ηλεκτρονικού ραδιοσταθμού radiobubble Πάνος Μιχαήλ εξέπεμψε τις εβδομαδιαίες εκπομπές του της 1ης και της 9ης Ιανουαρίου. Έχωντας ακούσει τις εν λόγω εκπομπές δεν βρήκα οτιδήποτε το μεμπτό στα όσα ειπώθηκαν, εφ' όσον μάλιστα ειπώθηκαν με βάση την δημοσιογραφική του ειδικότητα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, ως πολιτικά σκεπτόμενος άνθρωπος και ως ακτιβιστής είναι ότι ο Φίλος και Συνάδελφος blogger Πάνος Μιχαήλ "πάτησε" πάνω σε μεγάλα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Ότι είπε κάτι που δεν "έπρεπε". Μόνο που κάποια πρέπει δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, εάν θέλουμε να λέμε ότι όντως ζούμε σε δημοκρατία. Δηλώνω λοιπόν επώνυμα την αντίθεση μου στα όσα γίνονται και στο κυνήγι Πάνου Μιχαήλ, γιατί αυτό μπορεί να πλήξει τις ελευθερίες όλων μας,
Νίκος Κοκκαλης,
Δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης του παρόντος ιστολογίου και διαχειριστής του globaltravellersuncensored.blogspot.com μέλος του περιοδικού "Καλειδοσκόπειο" καθώς και του περιοδικού "Βουκώλος" του Πανπιστημίου Κύπρου.

Thursday, November 05, 2009

Βοηθείστε ένα από τα θύματα του ρατσιστή δολοφόνου Καζάκου

Ο Τίμοθυ Αμπντούλ, ένα από τα θύματα του ρατσιστή δολοφόνου Π.Καζάκου, ενεργός αγωνιστής του αντιρατσιστικού και μεταναστευτικού κινήματος, έχει ανάγκη από την αλληλεγγύη και την υποστήριξη μας. Παραμένει άνεργος για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά από μια μεγάλη περίοδο αποθεραπείας από τις 3 σφαίρες που είχε φάει από τον Π.Καζάκο.

Ο Τίμοθυ δεν είναι απλά άλλο ένα θύμα της οικονομικής κρίσης. Υπήρξε πρώτα θύμα σκληρής ρατσιστικής βίας και μετά θύμα κρατικής αδιαφορίας, που δεν αναγνώρισε στο πρόσωπο του ούτε αυτή την ελάχιστη προνοιακή εισφορά. Τα τελευταία 3 χρόνια, ο Τίμοθυ στηρίχθηκε οικονομικά στις όποιες απολαβές από μέρος των εσόδων του βιβλίου "Ο δρόμος για την Ομόνοια". Στηρίχθηκε δηλαδή στην αλληλεγγύη των αντιρατσιστών και των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σε αυτήν προσδοκά και πάλι για να πάρει κάποια ανάσα και να μην γονατίσει. Γιατί πέρα από την δική του έλλειψη οποιουδήποτε εισοδήματος, εντελώς άνεργη είναι εδώ και μήνες η σύντροφός του που δούλευε σαν καθαρίστρια σπιτιών. Πέρα από τις δικές τους ανάγκες έχουν να συντηρήσουν κι ένα παιδί 10 χρόνων.

Ο Τίμοθυ χρειάζεται τη βοήθειά και την αλληλεγγύη μας. Αυτή μπορεί να πάρει δύο μορφές: είτε της οικονομικής εισφοράς στον τραπεζικό λογαριασμό της YRE (o οποίος κι άλλες φορές έχει χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει συντρόφους και συντρόφισσες μετανάστες), είτε της προσφοράς μιας εργασιακής θέσης.

Ο τραπεζικός λογαριασμός της YRE είναι: ALPHA BANK 298-002101-074960. Θα μας βοηθούσε πολύ αν μας γνωστοποιούσατε την προσφορά σας στο e-mail: yregreece@hotmail.com ή στο τηλέφωνο 210 2283018-19 ή στο φαξ 210 2283077.

Monday, November 02, 2009

ΑΠΟΛΕΛΕ

ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΛΕΕΕΕΕ!