Monday, December 06, 2010

Απορίες για μια επέτειο

Παρά τα όσα λέχθηκαν, παρά τον χρόνο που πέρασε, παρά....μια απορία μου μένει. Πως στο διάολο, ενώ τα νέα για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου διαπέρνούσαν την Ελληνική επικράτεια με ταχύτητα ηλεκτρικής εκκένωσης, οι αρμόδιοι υπουργοί της ΝΔ συμπεριφέρονταν λες και δεν γνώριζαν τι γινόταν στις μπουζουκλερί και τα γήπεδα.......Ή μήπως δεν τους ενδιέφερε, και το θεώρησαν κάτι το ασήμαντο όπως ας πούμε την υπόθεση Κετίκη, ή την υπόθεση ζαρντινιέρα, ή ακόμη καλύτερα την συνεργασία ΜΑΤ-Χρυσαυγητών; Κσαι μετά βέβαια, όταν είδαν το μέγεθος των αντιδράσεων έτρεχαν να τα μαζέψουν όπως όπως.
Αλλά έχω και άλλες απορίες. Όπως ας πούμε, γιατί έκλεισε όλος ο δακτύλιος σήμερα για τα οχήματα, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι όλες οι πορείες θα περάσουν από το γνωστό δρομολόγιο Προπύλαια-Ομόνοια-Σταδίου-Βουλή και πίσω. Μήπως η Ελληνική Αστυνομία ετοιμάζει κα΄τι το οποίο να θέλει να μας κρύψει; Ή μήπως απλά θέλουν να παίξουν με τα νεύρα των Αθηναίων, εν’ όψει μάλιστα του αναμενόμενου φοιτητικού κινήματος; Και γιατί τα μεσημεριανάδικα έχουν αναλάβει εναλλάξ τον ρόλο του φερέφωνου για το ΛΑΟΣ και τον ΣΕΒ;
Την ίδια ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τα ΜΑΤ έσερναν καροτσάκι με χημικά και κρότου λάμψης προς Ομόνοια-Σύνταγμα, επαναλλαμβάνωντας το σκηνικό τύπου Ισραηλινής Πρεσβείας (όπου διέλυσαν την συγκέντρωση πριν καν ξεκινήσει). Η επίθεση των ΜΑΤ ξεκίνησε στις 4, την ώρα που απλά γινόταν το κάλεσμα και δεν είχε προλάβει να συγκεντρωθεί ο κόσμος (ο οποίος συνήθως μαζεύεται καμια ώρα αργότερα), ενώ υπάρχουν δύο τραυματίες, τα ΜΑΤ βρίσκονται μέσα στον χώρο του ασύλου κλπ...... Ήταν που το ΠΑΣΟΚ θα καταργούσε τα δακρυγόνα και θα έφτιαχνε μια πιο ήπια και δημοκρατική αστύνομία. Από την μια συλλαμβάνουν τρομοκράτες που δεν ξέρουν σε ποια οργάνωση ανήκουν, και από την άλλη η ΕΛΑΣ δέρνει με τον ίδιο τρόπο που έδερνε και επί ΝΔ. Έτσι για να μην ξεχνάμε.

No comments: