Wednesday, January 11, 2006

ΑΜΑΝ! Ο ΚΑΖΑΜΠΟΥΜΠΟΥ!

Ε μα για τι άλλο θα μιλούσαμε σήμερις; Για το φόβο που φιλάει τα έρμα, εδώ εις το Ελλαδιστάν. Για τον ιο. Τον γνωστό ιο. Τον ιο της παραπληροφόρισης, της τρομάρας και τησ τηλεδίκης. Γιατί αυτός ο ιός βασιλεύει σε αυτή τη χώρα. Έτσι βλέπουμε μια μάζα ανθρώπων, να παρακολουθεί με τρόμο μια σειρά από γεγονότα που συμβαίνουν μπροστά στους τηλεοπτικούς της δέκτες. Φόνοι, βιασμοί, τρομοκρατικές ενέργειες,βόμβες σεισμοί και προσφάτως ένας, αγνώστου ταυτότητας ιός (που λένε ότι μεταδίδεται από τα πτηνά) έγιναν κτήματα της (τρομακτικής) τηλεοπτικής πραγματικότητας του νεοέλληνα.. Αλλά ευτυχώς που υπάρχει ο Ρομπέν των Τηλεοπτικών Ζουγκλών, μαζί με τους φίλους του, να μας σώσουν.
Ο Ρομπέν των Τηλεοπτικών Ζουγκλών, ο Αββάς Φραγκ (ας), και ο Λιτλ Νικ (Εισαγγελάτος), και ο αγαπημένος μας "Καρφοπεταλωτής" πολεμούν διάφορους, πραγματικούς ή φανταστικούς σερίφηδες του τηλεοπτικού μας Νότιγχαμ, με μαχητικότητα που θα ζήλευε ο Τσε, πονηρια και κατασκοπευτικά δίκτυα που κάνουν την KGB να φαίνεται ανοργάνωτη, και πύρηνα λογίδρια του στυλ μου-πέρνει-4-ώρες-και-πενηνταπέντε-λεπτά-λιγότερο-από-τον-Φιντέλ-να -τα-χώσω-στη-διαφθορά.
Μόνο που οι αγαπημένοι μου Έλληνες είναι βαθιά νυχτωμένοι. Στην πραγματικότητα οι τηλεοπτικοί σερίφηδες και Ρομπέν είναι το ίδιο και το αυτό. Γραναζάκια, και γραναζάρες, του συστήματος. Πριν λίγο καιρό, φίλος μου φτασμένος, εδώ και χρόνια , δημοσιογράφος έλεγε: Μην πιστεύεις στην ακεραιότητα όλων αυτών. Όταν θέλουνε να φάνε κάποιους από το σύστημα, για να σταματήσουν απρόσκωπτα το φαγοπότι, τους στέλνουν σε αυτούς.

Πόσο δίκιο είχε. Γιατί ο φόβος, και οι φαινομενικοί μαχητές του, μας κάνουν ποιο παθητικούς δέκτες. Ποιο ηλίθιους. Ποιο εύπιστους. Ίσως αν κλείναμε την τηλεόραση , ο κόσμος μας να γινόταν πολλύ καλύτερος

Καζαμιας 2006

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2006! Ιανουάριος:Μεταγραφική περίοδος, και όλες οι ομάδες είναι σε πυρετώδη αναζήτηση. ΟΟλυμπιακός αναδεικνύεται άτυπος πρωταθλητής και στις μεταγραφές, αφού εντάσσειστο ρόστερ του τον διεθνή με την εθνική Ζιμπάμπουε Αλί Μωχάμεντ Μπουμπούτου, τονεπίσης διεθνή με την εθνική ομάδα της νέας Γουινέας ¶που ¶νου Γούτσου Γούτσου(γνωστό και ως «Μπαμπάτσα») και τον 4ό ξάδελφο του Γιαγιά Τουρέ, Παππού Τουρέ,τον οποίο άρπαξε μέσα από τα χέρια του Μουρίνιο, ο οποίος μετά από αυτή τηνεξέλιξη παραιτείται από την Τσέλσι και γίνεται μοναχός στο ¶γιο Όρος, όπουαφήνεται στην φροντίδα του γέροντα Παχούμιου, κατά κόσμο ¶γγελο Αναστασιάδη. Στον ΠΑΟ ούτε λογος για μεταγραφές, καθώς οι αναταραχές μεταξύ οργανωμένων καιδιοίκησης συγκλονίζουν την πράσινη οικογένεια. Αιτία: το γεγονός ότι στακυλικεία του ΟΑΚΑ δεν πωλείται βότκα, για να ζεσταίνεται το κοκκαλάκι μας.Δημιουργούνται πυρήνες οπαδών που φέρνουν κρυφά βότκα, μοιράζονται στις εξέδρεςτων οργανωμένων και γίνονται όλοι κουρούμπελο. Στις εξέδρες των διαρκείας πίνουνμόνο ουίσκι υποστηρίζοντας την διοίκηση, δίνοντας αφορμή στους Βοτκοπότες ναφωνάζουν: «Εξω οι τσάτσοι του Jonny Walker!». ¶ρθρο Φωτιά του Balla.gr: Γιατί οΜπάγεβιτς πρέπει να προσληφθεί από τον Παναθηναϊκό.Εξελίξεις για το γηπεδικό της ΑΕΚ: Ο Ντέμης βολιδοσκοπεί έκταση στο Μενίδι.Έντονες αντιδράσεις της Original. Ο Ντέμης τα παίρνει στο κρανίο και δίνειστεγνά 5 άτομα στην αστυνομία.

Φεβρουάριος:20ή Αγωνιστική με ντέρμπυ Ολυμπιακού - Αεκ: Τα νέα αποκτήματα του θρύλου βγάζουνμάτια, και μετά από συγκλονιστική μάχη κάμπτεται η αντίσταση της Αεκ. Τελικόσκόρ 1-0, και το γεγονός ότι δόθηκαν μόνο 4 πέναλτι υπέρ των πειραιωτώναποδεικνύει την ανωτερότητα του ολυμπιακού στο γήπεδο. Κατάσκοποι της Λίβερπουλβλέπουν τον Μπαμπαγκίντα και παθαίνουν πλάκα! Πρώτη φόρά βλέπουν τέτοιο ταλέντοστο γυάλισμα του πάγκου! Στην Αεκ ο Σάντος τα έχει με την τύχη του, αλλά πριν προλάβει να παραιτηθεί οΝτέμης του φέρνει καλά νέα: Η Αεκ θα φτιάξει το νέο της σπίτι στουςΘρακομακεδόνες! Η Original τα παίρνει στο κρανίο και διαδηλώνει κάτω από ταγραφεία της Αεκ. Ο Ντέμης έξαλλος του φωτογραφίζει με το κινητό του και τουςστέλνει στην ασφάλεια με MMS. Στον Παναθηναϊκό νέο κρούσμα απειθαρχίας: ο Λεοντίου εμφανίζεται στο πάρκινγκτης Παιανίας με κόκκινο αυτοκίνητο. Ο Απόστολάκης έξαλλος βουτάει μια βαριοπούλακαι του το κάνει μπίλιες! Στις επόμενες 2 προπονήσεις ο Λεοντίου (χωρίςαυτοκίνητο πια) αργεί στις προπονήσεις. Συνολικό πρόστιμο, 12000 ευρώ, και οΤζίγγερ τρίβει τα χέρια του. ¶ρθρο Φωτιά του Balla.gr: Μόνο ο Μπάγεβιτς μπορείνα βάλει τάξη στον ΠΑΟ

Μάρτιος:Ο ΠΑΟ ανεβαίνει στην Τούμπα για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Φίλαθλοι του ανεβαίνουνμεμονωμένα, και παρά την νίκη της ομάδας καταφέρονται ενάντια στη διοίκηση γιανα περνά η ώρα. Για πρώτη φορά στα χρονικά συμβαίνει το θαύμα: οι φίλαθλοι τουΠΑΟΚ, συγκινημένοι που επιτέλους βρίσκουν και άλλους οπαδούς που να γκρινιάζουντόσο ενάντια στην διοίκησή τους όσο εκείνοι, ενώνονται με τους οπαδούς του ΠΑΟκαι όλοι μαζί διαδηλώνουν αδελφωμένοι. Κάποια στιγμή στο δρόμο διαφωνούν για τηνμεταφυσική μετεξέλιξη του γίγνεσθαι και την απρόσμενη μετεξέλιξη της τυρόπιταςσε μπουγάτσα με τυρί, και πλακώνονται στο ξύλο. Ο Ολυμπιακός κερδίζει την Ξάνθη με 3-1, όλα αυτογκόλ. Το μοναδικό γκόλ τηςΞάνθης το βάζει ο Κωνσταντίνου, που την επόμενη δηλώνει στον Πρω(κ)ταθλητή:«Τώρα που πήρα μπρος θα με δείτε από την καλή». Ο Μαντζουράκης παραιτείται.¶ρθρο Φωτιά του Balla.gr: Πανόπουλε Πάρε τον Μπάγεβιτς!Στην Αεκ το θέμα που καίει είναι η επικείμενη συμφωνία για το γήπεδο, που τελικάθα γίνει σε έκταση στο Ζωγράφου. Παρά τις αντιδράσεις της Original, που οδηγούντον Ντέμη στο να ανεβάσει φωτογραφίες μελών στο site της Αεκ, το σχέδιο προχωρά.

Απρίλιος:Σοκ στον Νέο Πανιώνιο! Ο Αχιλλέας Μπέος αποφασίζει να αποσυρθεί δια παντός απότα ποδοσφαιρικά κοινά, και μετά από προτροπή του ΛεΠα αποφασίζει να μπει στοFame Story 4. Σε αντίποινα, η Δέσποινα Βανδή ζητάει από τον Ντέμη να την βάλειστο Δ.Σ. της Αεκ. Ο Ντέμης, απασχολημένος με την ανέργεση του νέου γηπέδου τηςΑεκ στην Καλλιθέα δεν της δίνει σημασία. Χωλωμένη η Δέσποινα στέλνει φωτογραφίεςμελών της Original που τα έσπαγαν στα μπουζούκια στην Espresso και στην Traffic.Βόμβες από την ισπανία: ο Τουρέ στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα, και οΜπαμπαγκίντα της Ρεαλ! Ο πρόεδρος της Λα Κορούνια δηλώνει: «Θέλουμε τον Σόλιντγια προπονητή». Πρόταση στον Λούβαρη να αναλάβει σκάουτερ στην Βαλένθια.Εξώφυλλο Πρω(κ)ταθλητή: «ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ: ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑΜΗΤΣΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟΥΡΟ ΤΟΥΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΣΑΣΟΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΓΡΑΣΙΔΙ». ¶ρθρο Φωτιά τουBalla.gr: Πως ο Μπάγεβιτς μπορεί να κάνει πάλι το γρασίδι να φυτρώσει στο ΡέντηΣτον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι ήρεμα μέχρι που ο Παπαδόπουλος εντοπίζεται ναπίνει καφέ σε πλατεία του Κολωνακίου, διαβάζοντας περιοδικό που έχει ως εξώφυλλοτον Ριβάλντο! Τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες παίρνουν φωτιά και ζητούν όλοιπαραδειγματικό μαστίγωμα στην πλατεία συντάγματος. Τελικά ο Παπ γλιτώνει με ένααπλό πρόστιμο. Πιέσεις στον Τζίγγερ να αποχωρήσει, καθώς αποδεικνύεται πως δενμπορεί να επιβάλλει πειθαρχία.

Μάιος:Τρικυμία στον ΠΑΟ! Εξαγριωμένοι οπαδοί απαιτούν την παραίτηση παιχτών καιΜαλεζάνι καθώς και την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Αιτία το γεγονόςότι οι 9 βαθμοί διαφορά από τον ολυμπιακό τον Γενάρη καλύφθηκαν μόλις στηντελευταία αγωνιστική! Το επιχείρημα είναι ατράνταχτο! «ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕΚΑΡΔΙΑΚΟΥΣ ΕΣΕΙΣ! ΟΥΣΤ!».... το ότι ο ΠΑΟ πήρε το πρωτάθλημα αναφέρεται μόνο σταψιλά της Derby.Τρικυμία ΚΑΙ στο λιμάνι! Μετά την απώλεια του τίτλου ο Σωκράτης ανακοινώνειΡΙΖΙΚΕΣ αλλαγές, τόσο αγωνιστικά (ο Ριβάλντο θα παίζει πια όπου γουστάρει),διοικητικά (ο Πέτρος Κόκκαλης αποχωρεί από το Δ.Σ. και την θέση του παίρνει ο... γιος του Σωκράτη) όσο και συνδεσμιακά (η Θύρα λ7 αλλάζει ώρα μετάδοσης απότο magic). Εκστασιασμένοι οι γαύροι από τις βαθιές τομές γράφονται μέλη κατάεκατοντάδες! ¶ρθρο Φωτιά του Balla.gr: Αλλάγή χωρίς Μπάγεβιτς δεν γίνεται!Στην Αεκ, την απογοήτευση για την τρίτη θέση απαλύνει κάπως το γεγονός ότι μπήκετο νερό στο αυλάκι για την μετακόμιση στον ναό της ¶εκ στο Πέραμα. Ο Ντέμηςδηλώνει ευτυχισμένος για την εξέλιξη, και καλεί την Original να συζητήσουν ταπροβλήματα που έχουν με την διοίκηση. Στην συνάντηση έχει βάλει κρυφές κάμερες,και το βίντεο βγαίνει στη Ζούγκλα του Τριανταφυλλόπουλου.

Ιούνιος - Ιούλιος - ΑύγουστοςΚάπου, σε κάποια υπανάπτυκτη χώρα γίνεται κάτι που το λένε Μουντιάλ (και που θατο πάρει η Κροατία, με προπόνητή κάποιον Βέλιμιρ Ζάετς), αλλά ποιος δίνεισημασία! Εδώ, στο κέντρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, οι εξελίξεις είναι λίγες(εξ' ού και οι τρεις μήνες σε ένα, για οικονομία... .Βασικό θέμα και των 3 μηνών είναι η Σουπερ Λίγκα. Μετά από πολλές συσκέψεις,διαβουλεύσεις, μαχαιρώματα και τόνους μελάνι, στο τέλος αποφασίζονται τα εξής:* Έμβλημα της Super-League θα είναι ένα κόκκινο SL μέσα σε ένα τριγωνοειδέςκόκκινο σχήμα. (Τα ραδιόφωνα παίρνουν φωτιά από οπαδούς του ΠΑΟ που κατηγορούντον Βαρδινογιάννη για μειοδοσία, επειδή δεν υπάρχει πράσινο χρώμα στο σήμα, καιτον καλούν να πουλήσει την ΠΑΕ)* Όλες οι ομάδες που μετέχουν θα πρέπει να έχουν ιδιόκτητο γήπεδο. (Μόνηχαρούμενη επί του θέματος είναι η Αεκ, η οποία σύντομα θα αποκτήσει ιδιόκτητογήπεδο στο Μοσχάτο, όπως δήλωσε ο Ντέμης)* Στην προσπάθεια η Super-League να είναι όσο πιο Super γίνεται, τα γραφεία τηςομοσπονδίας θα μεταφερθούν στη Μητρόπολη, αποφασίζεται η έκδοση εβδομαδιαίαςεφημερίδας με τα νέα της Λίγκας (το όνομα της εφημερίδας θα είναι Daily Planet,με διευθυντή τον Χελάκη), απαγορεύεται η κατοχή κρυπτονίτη στα γήπεδα και σταγραφεία της λίγκας και, παρά τις αυστηρές διατάξεις περί antidopping,επιτρέπεται η χρήση του αναβολικού «Σουπερμαντολίνη». Πρόεδρος της λίγκαςορίζεται ο Λεξ Λούθορ.* Θέματα όπως «που θα βρούμε λεφτά», «πόσες ομάδες θα παίζουν», «ρε παιδιά,ξέρει κανείς που πήγαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα;» και άλλα παρόμοια, θεωρούνταιως δευτερεύοντα και θα αντιμετωπισθούν κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον(δυστυχώς, το μαντείο μας δεν μπορεί να δει τόσο μακριά... )Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απορρίπτεται ως διάδοχος του Ρεχάγκελ στην εθνική.

Σεπτέμβριος:Μεταγραφική περίοδος και για μια ακόμα φορά, ο ολυμπιακός εντυπωσιάζει!Κατορθώνει το ακατόρθωτο και παρά τις πιέσεις ΟΛΩΝ των ευρωπαϊκών συλλόγωνΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΕ!!!!! Οι γαύροι παθαίνουν αμόκ ενθουσιασμού καιτρέχουν να αγοράσουν διαρκείας, καθώς πλησιάζει και ο τελικος του C.L 2007, πουως γνωστόν θα είναι μεταξύ του Olympiakos S.F.P. (ε;;; δεν αποπνέει μιαευρωπαϊκή αύρα; Τι λέτε και κάποιας άλλης ομάδας.Η Αστυνομική Διοίκηση Αθηνών στέλνει επείγον fax στην Αεκ, μιας και έχουν 4μήνες να λάβουν φωτογραφίες μελών της original και ανησυχούν. Ο Ντέμης είναιαπασχολημένος με κάτι μικροπροβληματάκια στα μπετά του σταδίου στα Σπάτα, καιδεν ασχολείται.ΣΟΚ στον Πάοκ! Παραίτηση Γούμενου και αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών απόοικονομικό τραστ Ψωμιάδη - Τροχανα. Το CNN βγάζει πρώτη είδηση τις ομαδικέςαυτοκτονίες παοκτζήδων.Ο Ροναλντίνιο υπογράφει στον ΠΑΟ. Ομαδικές επιστροφές διαρκείας επειδή «οκαβούριας δεν παίρνει πακέτο και τον Ετό»Ο Αγγελός Μπασινάς βρίσκει επιτέλους στέγη. Υπογράφει 3ετές συμβόλαιο με την¶ρσεναλ, και αμέσως αναλαμβάνει νέα καθήκοντα ως ball-boy. Οκτώβριος:Φωτιά στο λιμάνι! Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟ C.L! ! ! ! !Το θύμα είναι ένα θηρίο των γηπέδων, η Ελβετική Τρόμσο, η οποία κάμφθηκε μεαυτογκόλ του Μπερνιέ στο 94. Ο ύμνος του ολυμπιακού εκμοντερνίζεται και τώρα πιαθα λέει «Κι'ακόμα σε θυμάται, η Τρόμσο κι'ο Μπερνιέ». Το διπλό του ΠΑΟ επί της, διαλυμένης μετά την αποχώρηση Μουρίνιο, Τσέλσι τοαναφέρει μόνο το Derby και η Ηχώ, χαρακτηριζόμενες αμέσως ως γραφικές εφημερίδεςαφού δεν είχαν ως πρωτοσέλιδο τον θρίαμβο του ολυμπιακού. Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τον Ντέμη. Ως κίνηση καλής θελήσεως η Originalτου κάνει δώρο μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Συγκινημένος ο Ντέμης δηλώνει:«Στα εγκαίνια του σταδίου της Αεκ στην Κολοκυνθού, θέλω να κόψει την κορδέλα οΧατζηχρήστος».

Νοέμβριος:Στο Ελληνικό πρωτάθλημα επικρατεί πανικός. Βγαίνουν στην επιφάνεια αδιάψευσταστοιχεία που αποδεικνύουν πια πέρα από κάθε αμφιβολία την εξάρτηση Παναθηναϊκού- ΟΦΗ! Συγκεκριμένα, η κάμερες του TV Magic έπιασαν τον μέσο του ΟΦΗ ΑλαμπίΡασέντ σε βενζινάδικο της AVIN (συμφερόντων Βαρδινογιάννη) έξω από το Ηράκλειο να βάζει στο αμάξι του 20,08 ευρώ αμόλυβδη βενζίνη, και να πληρώνει μόνο 20!Επεμβαίνει ο αθλητικός δικαστής, ο ¶ρειος Πάγος, το Ευρωπαϊκό συμβούλιο, τοΝάτο, οι G.I.Joe και η Ενωμένη Συνομοσπονδία Πλανητών και το θέμα ξεσκονίζεταιαπό τους εκστασιασμένους δημοσιογράφους μέχρι εκεί που δεν πάει. Στο τέλος οΒαρδινογιάννης τα παίρνει στο κρανίο, πουλάει τον ΠΑΟ στους ΑφουςΓιαννακόπουλους, αγοράζει τον ΟΦΗ και αποσύρεται σε πολυτελές ξενοδοχείο στηνΕλούντα.Δεκέμβριος: Ο Ολυμπιακός θριαμβεύει στην Ευρώπη καθώς γίνεται η πρώτη ομάδα που τρώεισταθερά 6 γκολ σε κάθε παιχνίδι. Μετά την τελευταία 5αρα ο Σόλιντ δηλώνει:«Θέλαμε το κάτι παραπάνω και το πετύχαμε». Πανηγυρίζοντας οι γαύροι, γίνονταιόλοι μέλη.Ο Ηρακλής ανακοινώνει την πρόσληψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι Ηρακλειδεςαμέσως χωρίζονται σε δυο στρατόπεδα. Ο Αχιλλέας Μπέος επιστρέφει στην προεδρίατου Ν. Πανιώνιου, αφού έκανε διεθνή καριέρα στο τραγούδι με την επιτυχία«Χοντρούλι Πανθηρούλι» (στίχοι, μουσική ΛεΠα).Ο Ντέμης πουλάει την Αεκ στην Enic, και αποχωρεί από το ποδόσφαιρο. Ανοίγειπρακτορείο ανδρικών μοντέλων μαζί με την original και διαφημίζουν σώβρακα.Στον ΠΑΟ, οι οργανωμένοι οπαδοί τα βάζουν με την διοίκηση, και το σύνθημα«Τζίγγερ θεε, πάρε την ΠΑΕ» δονεί το ΟΑΚΑ, αποδεικνύοντας πως μερικοί δενευχαριστιούνται με τίποτα

Friday, January 06, 2006

Πως να ξεπουλισεις ένα πανεπιστήμιο.

Μεγάλο μπαμ έκανε στις ελληνικές εφημερίδες, αλλά και στο ιντυμίντια, η εξής απίστευτη είδηση. Το πανεπιστήμιο του Sheffield δέχτεικε χρηματική προσφορά από του υθήνοντες της Αμερικανικής Πολυεθνικής Procter And Gamble για να κάνει έρευνες αποκλειστικά και μόνο για αυτήν. Στην Αμερική και τη Βρετανία τέτοια φαινόμενα είναι συνηθισμένα, αν και όχι σε τέτοιο βαθμό αποκλειστικότητας. Αυτό βέβαια είναι απότοκο του συστήματος παιδείας που επικρατεί στις δυο χώρες.Ένα σύστημα με επίσημες αξιολογίσεις, δίδακτρα, και ..... πανεπιστήμια εξαρτώμενα από το ιδιοτικό κεφάλαιο. Και ένα σύστημα το οποίο εφαρμόζεται μεσω του περίφημου ECTS, για το οποίο οι υθήνοντες του πανεπιστημίου και του φοιτητικού κινήματος, όχι μόνο αμέλησαν να αντιδράσουν (έχουν να ασχοληθούν με κοτζάμ εκπαιδευτική μεταρύθμιση και την ΕΝΩΣΗ) , αλλά ούτεκάν τόλμησαν να μας ενημερώσουν. Ασ τα διαβάζουν αυτά όσοι φοιτητές του ucy μπορούν ακόμα να μην αμφισβητούν τα πεπραγμένα των παραταξεών τους, και των μητρικών κομμάτων τους...για να δουν που μας οδηγούν