Monday, February 26, 2007

Αμάν πια με αυτή την ιδεολογική εμπάθεια της δεξιάς

sunsrv.sunalgp.ucy.ac.cy/dailypres/index.html,
24 Φεβρουαρίου
Διάφορα
εφδημερίδα ένωσις.

Εκεί βρίσκεται ένας πρωτοφανής λίβελος κατά καθηγητών του πανεπιστημίου Κύπρου, τουλάχιστον κατά τη δική μου άποψη. Θα τον προσπερνούσα αδιάφορα, εαν δεν αναφέρονταν τα ονόματα των κκ Μαυράτσα και Παπαδάκη. Οι εν λόγω κύριοι δεν είναι τόσο γελίοι όσο λέει ο κύριος συντάκτης του εν λόγω άρθρου.
Κατ’΄αρχήν να τονίσω ότι όντως, με ακαδημαϊκά κριτήρια, ο κύριος Κατσιαούνης δεν είναι και ο καλύτερος για να διδάξει σε τέτοια θέματα. Είναι όμως σαφώς καλύτερος από τον καθηγητή που αντικαθιστά, τουλάχιστον στο μάθημα της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής, (κο Μελακοπίδη).
Από την άλλη πλευρά όμως, οι κκ Παπαδάκης και Μαυράτσας, μπορεί να έκαναν λάθος στην επιλογή τους αυτή, αλλά, αυτό δεν τους κάνει όύτε γελοίους ούτε ανίκανους ως διδάσκωντες. Είναι από τους καλύτερους καθηγητές τουΤμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, και, πιστέψτε με, από άποψη διδακτικού προσωπικού το ΚΠΕ δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση. Επίσης να προσθέσω ότι ο κ. Παπαδάκης και ο κύριος Μαυράτσας, μπορεί να είναι εκκεντρικοί και να χρησιμοποιούν ανορθόδοξες μεθόδους παράδωσης διαλέξεων, όμως έτσι κεντρίζουν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου ακόμη περισσότερο. Επίσης είναι από τους λίγους καθηγητές που δεν επαναλαμβάνονται στα μαθήματα τα οποία διδάσκουν, και από τους λίγους που προσπαθούν να εξηγήσουν ικανοποιητικά το περιεχόμενο των όσων διδάσκουν.
Επίσης απο που και ως που να υπάρχει ΑΚΕΛικός φαβοριτισμός από μέρους των καθηγητών αυτών, αφού ο κύριος Δημητρίου είναι δηλωμένος φιλελεύθερος, ο δε κύριος Μαυράτσας κατεβαίνει με τους ΕΔΗ, και ο κύριος Παπαδάκης είναι μάλλον αδιάφορος προς το΄ΑΚΕΛ και την σταλινική του θεώρηση

Ένας συγκεκριμένος μη κομματικοποιημένος αλλά πολιτικοποιημένος φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου

4 comments:

Jim.Hellas said...

Δούκα, το link δεν πιάνει... Τι άρθρο ήταν αυτό;;;

the Idiot Mouflon said...

Οτιδήποτε παρεκκλίνει μπορεί να βαπτιστεί "αριστερό" και "κομμουνιστικό".

Το ΔΗΣΥ (που υιοθέτησε κάποια ακροδεξιά στοιχείαστα χρόνια που ακολούθησαν το πραξικόπημα ) και η δεξιά γενικότερα στην Κύπρο "αναγιώσαν" άτομα τύπου Προδρόμου, Ρίκκος, Συλλούρης κλπ. με τέτοιο τρόπο που... όταν κατέρευσε η Σοβιετική Ένωση και δεν ακολούθησε κατέρρευση του ΑΚΕΛ ή / και η ΣΙΓΗ από μέρους όποιων δεν εξέφραζαν -πατροπαράδοτες -δεξιές απόψεις... ετούτα τα παιδιά τα πλάκωσε μεγάαααααλη θλίψη.

Τόσα χρόνια γιατί πολεμούσαν; Τόσες συζητήσεις και τόσο ξύλο (εκεί που οι "ανυπότακτοι" αριστεροί ή ακόμη και ανένταχτοι δεν σιωπούσαν), τόσος καημός και τώρα που έπεσε ο κομμουνισμός αυτοί οι "διαφορετικοί" ακόμα να μιλούν;

Το γελείο της υπόθεσης είναι που το ΑΚΕΛ έπαψε να είναι ριζοσπαστικό κόμμα ... και στην ουσία έπαψε να είναι και αριστερό. Του απέμειναν μόνο τα κομμουνιστικά σύμβολα και η νομενκλατούρα. Ενώ ταυτόχρονα το ΔΗΣΥ, μέσω Κληρίδη - Αναστασιάδη κ.α., επιχείρησε την αποτυχεσμένη στροφή του σε ΑΚΕΛικές θέσεις στο κυπριακό.

Αλλά με τον τρόπο που αντιδρούν οι Ηλιάδης, Ιακώβου, Προδρόμου, Ρίκκος Ερωτοκρίτου και όσοι λαμβάνουν ντιρεκτίβες απο αυτό το "Γραφείο" ... ουσιαστικά βοηθούν το ΑΚΕΛ να συντηρήσει το πτώμα του.

Επομένως, ότι ενοχλεί το βαφτίζουμε ΑΚΕΛικό και έτσι:
1) το στιγματίζουμε ως τάχατες κομμουνιστικό (λαμβάνοτας και τους ανάλογους ψήφους συμπάθειας)
=> 2) το χρησιμοποιούμε για να συντηρήσουμε μια διαμάχη εικονική με ένα νεκρό σταλινισμό και έτσι παρακάμπτουμε α) την πραγματική αναλυτική σκέψη και κριτική, β) την δημοκρατική, ορθολογιστική, φιλελεύθερη άποψη, γ) τον πραγματικό, ουσιαστικό διάλογο και δ) τους ριζοσπάστες.

zappa said...

m´htso, mpew sth selida tou ucy, kai pata sto daily press, meta kane klik stis 24 flebarh, kai mpes sto link diafora, kai koita gia ena ar8ro apo thn efhmerida enosis

ονήσιλος παυλίδης said...

koureli! tragoudas akoma blepw!