Wednesday, January 23, 2008

Σκατά να φάνε

Εδώ και μέρες η κυβέρνηση της Κύπρου επιχειρεί να διώξει έναν πραγματικό αγωνιστή από τη χώρα. Πρόκειται για τον Mehmet Ali Biro, Κούρδο πολητικό πρόσφυγα από την Συρία. Ο άνθρωπος αυτός είναι στο παράνομο (για το καθεστώς Assad) κόμμα YEKITI, από το 1994 και εδω και κάποια χρόνια μένει στην Κύπρο έχοντας το καθεστώς του αιτητή ασύλου, και η αίτηση του βρίσκεται στο στάδιο της επανεξέτασης. Ο άνθρωπος, για να καταλάβετε, ήταν από τους βασικούς οργανωτές της διαδήλωσης στην πλατεία Ελευθερίας το 2006.
Πριν από ένα μήνα, ο άνθρωπος συνελήφθη επειδή οδηγούσε χωρίς άδεια αυτοκίνητο και καταδικάστηκε σε 30 μέρες κάθειρξη. Αλλά εδώ και δύο μέρες, βρίσκεται στο block 10 των κεντρικών φυλακών, κρατούμενος της υπηρεσίας μετανάστευσης. Και αυτό ενώ έχουν περάσει 2 μέρες από την ημερομηνία αποφυλάκισης του. Η υπηρεσία μετανάστευσης έχει το δικαίωμα να κρατήσει αιτητές ασύλου στις φυλακές του μπλοκ 10, μέχρι να εξεταστεί η αίτηση τους, όταν έχουν καταδικαστεί για κάτι.

Η μεγάλη αλητεία είναι όμως ότι του δίνουν έγγραφα να υπογράψει (τα οποία είναι γραμμένα στα αγγλικά, των οποίων έχει ελλειπή γνώση και στα ελληνικά, τα οποία δεν γνωρίζει), τα οποία δηλώνουν ότι θέλει οικειοθελώς να απελαθεί στη Συρία, λ΄'εγοντας του ότι αυτά είναι τα έγγραφα αποφυλάκισης του και άλλες τέτοιες μπαρούφες. Ευτυχώς ο Μεχμέt Αλί είναι γάτος σε αυτά και δεν υπογράφει τίποτα, αλλά περιμένουμε η πίεση να αυξηθεί και τελικά ο Μεχμέτ Αλί να βρεθεί στη Συρία.

Πράγμα ΄που σημαίνει ότι άπαξ και βρεθεί στη Συρία έχει κλειστεί στην φυλακή, και μην τον είδατε για τα επόμενα δέκα χρόνια (εάν δεν τον έχουν φάει λάχανο)...γκρρρρ

Όπως και να 'χει, έχει διαδήλωση για την απελευθέρωση του αύριο στις 10 στην Πλατεία Ελευθερίας

No comments: