Thursday, January 24, 2008

ZAXOΠΟΥΛΕΙΑΔΑ 2008

Και πάνω που όλα φαίνονταν ύσηχα για τη ΝΔ, να σου ένας υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού που επιχειρεί το σάλτο του θανάτου. Και να που ξεκινά μια ολόκληρη παραφιλολογία για το γεγονός αυτό. Έκανε, ή δεν έκανε τη σύζηγο του τάρανδο; Υπήρχε ή δεν υπήρχε DVD με ότι έκανε; Πήδηξε ή τον πέταξαν;
Αυτή ήταν μια σειρά από βασανιστηκά ερωτήματα που κάλυπταν τα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου τύπου στην Ελλάδα, τις πρώτες ημέρες της περίφημης Ζαχοπουλειάδας.

Και βέβαια κανείς δεν βγήκε να ρωτήσει κάποια βασικά πράγματα. Όπως τι γινόταν με τους αρχαιολογικούς χώρους που αποχαρακτηρίζονταν σε χρόνο μηδέν. Ή με τις δεκάδες παράτυπες προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ή με τα εκατομύρια ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων που είχαν αλλάξει χέρια μέσω του εν λόγω κυρίου; Πως βρέθηκε σε μια τέτοια θέση με τόσες υπερεξουσίες ένας άνθρωπος του οποίου το βασικότερο προσόν ήταν το οτι……υπήρξε προσωπικός φίλος του ζεύγους Καραμανλή; Και πως βρέθηκαν διάφορες ΜΚΟ στις οποίες ήταν αντιπρόεδρος αυτός και προέδρευε η κυρία Παζαϊτη να δέχονται σταθερές επιχορηγήσεις εκατομυρίων από το ΥΠΠΟ;

Όσον αφορά όλα αυτά υπήρχε ένα σχετικώς πρωτοφανές media ban, τόσο από πλευράς κυβέρνισης, όσο και από πλευράς των ίδιων των ΜΜΕ. Δηλαδή δυιλίζόταν επί καιρώ ο κώνωψ (δηλαδή το σοφτ πορνό της υπόθεσης) για να καταπωθεί αμάσητος ο ταύρος (δηλαδή η διαφθορά στο ΥΠΠΟ και η διαπλοκή μεταξύ επιχειρηματιών, κυβέρνησης και ΜΜΕ). Τα ΜΜΕ άρχησαν να λένε κάτι , μόνο όταν αποδείχτηκε ότι το περίφημο DVD που πήγε στον εισαγγελέα ήταν μονταρισμένο. Τότε, και μόνο τότε άρχησε να βγαίνει στη φόρα τουλάχιστον ένα μέρος της σκαρταδούρας. Βεβαίως κάποια από το “αξιοπρεπή φυντάνια” της ελληνικής δημοσιογραφίας έχουν αρχήσει να μυγιάζονται. Εδώ και πολλές ημέρες κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Θέμος έδωσε το περίφημο αντικείμενο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, πράγμα στο οποίο συνηγορεί και το γεγονός ότι στα πλάνα του ΥΠΠΟ για αυτό το έτος ήταν και η παραγωγή ενός ντοκυμαντέρ για τις Ελληνο-κινέζικες πολιτιστικές σχέσεις, υπό την επιμέλεια του (άκουσον-άκουσον) Κου Βαγγέλη Περρή (ο οποίος είναι συνεργάτης του Θέμου).

Και εάν οι δηλώσεις Ζαχόπουλου από την φλεγόμενη Ολυμπία το καλοκαίρι έδιναν την εικόνα ενός απολίτιστου που είχε υπό τον έλεγχο του το ΥΠΠΟ, το τελευταίο δίνει την εικόνα ενός ανθρώπου που απλά ήταν “στο τσεπάκι” διαφόρων μεγαλοεπιχειρηματιών και εκδοτών. Και δεν ήταν μόνο ο Θέμος που έβαλε το χέρι στο βάζο με το μέλι. Ήταν πιθανόν και ο Μάκης, και ο Χατζινικολάου, και όλη αυτή η ομάδα των υποθετικά αδέκαστων μεγαλοδημοσιογράφων, οι οπίοι τώρα προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Δεν είναι όμως μόνο η νοσηρή σχέση των διάφορων συμφερόντων, η οποία εδώ και χρόνια διατηρειταί σε βάρος του λαού, αυτή η οποία είναι κυραρχή μέσα στην μυρωδιά της σαπίλας που αναδύεται από τον “Οίκο του Κωστάκη” που προκαλεί αυτή την απαξίωση προς την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε το γεγονός ότι η κυβέρνηση φαίνεται να υιοθετεί ως στρατηγική αντιμετόπισης του θέματος το “στρίβειν δια της εξωτερικής πολιτικής”.

Είναι το γεγονός ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν βοηθήσει την λερναία ύδρα που λέγεται διαφθορά. Γιατί η κλασσική τακτική της “άλωσης του κρατικού μηχανισμού” δια εφόδου από το κόμμα, και η αντιμετόπιση του κράτους ως εκλογικό λάφυρο, δεν είναι πια φαινόμενα που χαρακτηρίζουν την ελληνική δεξιά μόνο, αλλά έχουν μπει και στην πολιτική φιλοσοφία της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, η οποία συντήρούσε αυτά τα φαινόμενα επί ΠΑΣΟΚ.

Για αυτό και δεν αποτελούν κανένα θαύμα η αηδία και η απαξίωση με την οποία αντιμετοπίζονται τα δύο μεγάλα κόμματα από τον μέσο Έλληνα, ο οποίος έχει πια καταλάβει ότι ούτε οι μεν, ούτε οι δε θέλουν/είναι σε θέση να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, τουλάχιστον όσον αφορά τη ζωή του.

Και όσο για τους διάφορους Θέμους, Μάκηδες και λοιπά φυντανάκια. Ας προσπαθήσουν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, και να αποδείξουν ότι είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ελέφαντες. Εδώ θα είμαι και θα παρακολουθώ……

2 comments:

sindrimin said...

Στην μετά-2000 Ελλάδα, το μεγαλύτερο κοινωνικό νόσημα δεν είναι η διαφθορά αλλά η διαφορία του πολίτη προς αυτήν. Τρομαχτικό, παράλογο,ντροπιαστικά θλιβερό.Γεγονός.

Anonymous said...

Δείτε το κι εσείς

http://patato151.blogspot.com/2008/01/10-dvd.html

Μη φοβάστε να ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!