Thursday, June 25, 2009

ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ

ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ

1) Η στάση του Τσάνες και σημαντικού κομματιού της αριστεράς που βασίζεται στην αρχή του “πας αντιαμερικάνος φίλος μου” είναι κατάπτυστη και κοντόφθαλμη μέχρι αηδίας. Το “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου δεν ισχύει πάντα. Ρωτήστε τους Ιρανούς αριστερούς, και κυρίως όσους ήταν στο Κομμουνιστικό Κόμμα επί Χομεϊνί.
2) Η εξέγερση του λαού του Ιράν έχει πραγματικά ψαρακτηριστικά λαϊκής εξέγερσης, ανεφαιρέτως του ποιός φαίνεται να είναι ο ηγέτης της. Τώρα το εάν οι μουλάδες θα αντικατασταθούν από ένα τσιράκι της CIA ή κάποιον πραγματικά προοδευτικό άνθρωπο(και γιατί όχι σοσιαλιστή) είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί από τα κάτω, και κυρίως από τους ίδιους τους ανθρώπους που έχουν βγει στους δρόμους του Ιράν.
3) Οι μουλάδες και το καθεστώς τους είναι από τα πιο αναχρονιστικά καθεστώτα πυο υπάρχουν. Αλλά αυτό γίνεται παντού όπου υπάρχει ανάμειξη της θρησκείας στα του κράτους.
4) Το γεγονός ότι ο Μουσαβί αντιπολιτεύεται τους μουλάδες, δεν αλλάζει ποσώς το παρελθόν του, ως γέννημα θρέμα αυτής της κλίκας. Το γεγονός επίσης ότι σπρώχνεται από τους Αμερικάνους και τους Άγγλους κάνει υις προθέσεις του εξ’ίσου ύποπτες. Ιδίως όταν ξέρεις ότι οι Αμερικάνοι δεν θα δυστάσουν να υποστηρίξουν ένα θεοκρατικό καθεστώς, αρκεί να είναι ένα “δικό τους” θεοκρατικό καθεστώς, σαν την Σαουδική Αραβία. Επιπλεόν ας μην ξεχνάμε ότι δύο από τα αγαπημένα παιδιά των Αμερικάνων στην περιοχή υπήρξαν ο Σαντάμ και ο Σάχης Ρεζά Παχλεβί, γνωστοί φιλάνθρωποι, δημοκράτες και υπέρμαχοι των ανθρώπινων δικαιομάτων τον καιρό που ήταν στα ντουζένια τους.
5) Όσο ενοχλητική είναι η υσηχία της αριστεράς για το θέμα, άλλο τόσο υποκριτική είναι η φλυαρία των πιο πολλών Δυτικών ΜΜΕ σε σχέση με το θέμα. Δυστυχώς έχουμε δει και τους δικούς σας πάτρονους της δημοκρατίας....

2 comments:

the Idiot Mouflon said...

Εδώ ακόμα κουβαλάμε στις πλάτες τους δικούς μας μουλλάδες...

Anef_Oriwn said...

Να σημειώσω απλώς (για λόγους ιστορικούς και πληροφοριακούς) ότι τα ισχυρότερα κομουνιστικά κινήματα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής (μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) υπήρξαν εκείνα του Ιράν (το Τουντέχ) και του Ιράκ – αλλά τα μέλη και οι οπαδοί τους κυριολεκτικά σφαγιάστηκαν και τα κόμματα αποδεκατίστηκαν από κυβερνήσεις με τις οποίες οι κομμουνιστές συνεργάστηκαν. Θυμάμαι τέλι της δεκαετίας του 70 (όντας φοιτητής τότε) πως σκοτώνονταν μεταξύ τους οι Ιρακινοί συμφοιτητές μας – από τη μια οι του Ιρακινού Κομμουνιστικού Κόμματος κι από την άλλη οι του Μπάαθ του Σαντάμ Χουσεΐν. [Εξαιρετικό και το βιβλίο του Τάρικ Άλι για το Ιράκ “Ο Μπους στη Βαβυλωνία”].

Anef_Oriwn
Πέμπτη 2/7/2009 – 4:12 μ.μ.